Våra Raser

Nederlandse Schapendoes


En frisk och sund hund som ofta lever länge. Vänlig, mild, vädertålig ras som tycker om både människor och djur. Älskar barn och följer gärna sin familj lös. Säger aldrig nej till ett träningspass men har lika lätt att ta det lugnt.


* Aktivitetsnivå: medel.


* Storlek: 40-50 cm/ 12-25 kg.


* Päls: Har utseendet till trots en lättskött päls som ej fälls fritt på samma sätt som många andra raser. Kräver en hel del skötsel när valppälsen övergår till vuxenpäls.


* Användningsområden: Sällskapshund i en aktiv och rörlig familj, vandring, camping, terapihund, agility, nosework, rallylydnad, eftersök, personspår, viltspår, gårdshund som hjälper till med djuren och självklart också mycket annat.


Att tänka på är att en mild hundras behöver mer stöd i sin socialisering jämfört med en skarpare ras då de inte själva alltid tar initiativ och med berått mod kastar sig in i okända situationer. En hund med vallegenskaper kan ibland även behöva lite mer träning på att vara ensam då de älskar att vara med sin flock. 


Priset för en Schapendoes ligger idag någonstans mellan 17 000 och 24 000 kr.

Storpudel


En frisk och sund hund som ofta lever länge. Vänlig, glad, intelligent, lekfull och framåt ras som tycker om både människor och djur. Är gärna i centrum där saker sker. Slappnar av när det behövs men har en tydlig påknapp och ger gärna allt när det gäller. 


* Aktivitetsnivå: strax över medel.


* Storlek: 45-60 cm/ 18-32 kg.


* Päls: Kräver en hel del pälsvård om man vill hålla pälsen i frisyr. Pudeln har ingen underull. Den fäller inte alls och måste därför trimmas regelbundet när pälsen växer.


* Användningsområden: Sällskapshund i en aktiv och rörlig familj, vandring, terapihund, ledarhund, apportering, agility, nosework, rallylydnad, lydnad, bruksgrenar, eftersök, personspår, viltspår  och självklart också mycket annat.


Att tänka på är att pudeln vill vara med där det händer och ofta har ett glatt intresse för alla människor den möter. Älskar barn men kan vara stor för de minsta. Vissa linjer har även en del forna jaktinstinkter kvar. Pudeln bjuder ofta på allehanda upptåg och de lär sig- på gott och ont- blixtsnabbt nya saker. 


Priset för en Storpudel ligger idag någonstans mellan

20 000 och 28 000 kr.

Kom ihåg att varje hund är en individ med specifika egenskaper och intressen.

Variationer finns alltid inom alla raser. Ta hjälp av uppfödaren att välja just din hund.